Facebook
Facebook

Wielkanocna Oferta Cateringowa

Szanowni Państwo serdecznie zachęcamy do zamawiania tradycyjnych potraw Wielkanocnych wprost z pałacowej kuchni.

Świąteczne zupy w cenie 12 zł / porcja:
• żurek świąteczny z jajkiem i białą kiełbasą
• zupa chrzanowa z jajkiem i szynką
• barszcz biały z kiełbasą, jajkiem i szczypiorkiem
• tradycyjny  rosół z makaronem

Aromatyczne mięsa w cenie 24 zł / porcja:

• udo kacze pieczone z suszoną śliwką i czosnkiem
• udo kacze pieczone z żurawiną i jabłkiem
• udo królicze pieczone z czosnkiem w sosie śmietanowo - maślanym
• schab faszerowany morelami aromatyzowany boczkiem wędzonym
• pieczeń z szynki wieprzowej naszpikowanej czosnkiem i ziołami
• szynka wieprzowa pieczona z owocami
• cytrynowo - rozmarynowy kurczak

Wyśmienite dodatki  w cenie 8 zł / porcja:

• kopytka
• kluski białe
• kluski ciemne
• ziemniaki z koperkiem
• ziemniaki pieczone z cebulką
• kapusta kiszona z pieczarkami
• kapusta czerwona tradycyjna
• kapusta biała z koperkiem
• surówka z marchewki z miodem i cytryną
• surówka z kapusty białej na ostro
• kapusta pekińska z sosem jogurtowym i rodzynkami

Zimne zakąski w cenie 60 zł / 8 porcji:
• śledź w sosie śmietanowo - majonezowym
• śledź w salsie pomidorowej i chili
• śledź z cebulką i czosnkiem
• sałatka ze śledzia na ostro
• tatar ze śledzia z marynatami
• łosoś wędzony z pieprzem cytrynowym i jajkiem
• carpaccio z łososia wędzonego z kaparami
• pstrąg w rieslingowej galarecie
• tymbaliki drobiowe z marchewką
• ozorki wieprzowe w galarecie
• patera staropolskich mięs pieczonych
• pałacowy pasztet z kaparami
• pasztet cielęcy z rodzynkami
• jajka w sosie tatarskim
• jajka z wędzonym łososiem i kremem chrzanowym
• jajka faszerowane szynką, pomidorami suszonymi i fetą
• jajka faszerowane szpinakiem i żółtym serem
• tradycyjna sałatka jarzynowa
• sałatka z brokułów z jajkiem i sosem czosnkowym

Zamówienia przyjmujemy pod numerem telefonu: 783 23 29 23
Odbiór dań do Wielkiej Soboty
.



7 października

7
października

piatek, godz. 18.00, wstęp wolny

Kwintet Śląskich Kameralistów – koncert polskiej muzyki filmowej
w 100. rocznicę przyłączenia Tarnowskich Gór do Polski

17 października

17
października

17-19.10

II Konkurs klawesynowy im. Elżbiety Chojnackiej

22 października

22
października

22-23 .10

Memorial szachowy im. Henryka Karnówki

27 października

27
października

czwartek

Tarnogórskie Spotkania Jazzowe - Krzysztof Popek Flute Adventure, w składzie: Wojciech Niedziela – fortepian, Maciej Kitajewski – kontrabas, Przemek Florczak – saksofon, Arek Skolik – perkusja, Tomas Sanchez - instrumenty perkusyjne.

29 października

29
października

sobota, godz. 18.00

Recital fortepianowy Kate Liu (USA)

3 listopada

3
listopada

czwartek

Tarnogórskie Spotkania Jazzowe - Tomasz Wendt Trio &, Atom String Quartet: „Behind The Strings”.

10 listopada

10
listopada

czwartek

Tarnogórskie Spotkania Jazzowe Aga Derlak Trio feat. Piotr Schmidt, w składzie: Piotr Schmidt – trąbka, Aga Derlak – fortepian, Michał Barański – kontrabas, Sebastian Kuchczyński – perkusja.

13 listopada

13
listopada

niedziela

Tarnogórskie Spotkania Jazzowe - O.N.E. Monika Muc – saksofon, Pola Atmańska – pianistka, kompozytorka, Kamila Drabek – kontrabasistka i kompozytorka, Patrycja Wybrańczyk - perkusistka.

17 listopada

17
listopada

czwartek

Tarnogórskie Spotkania Jazzowe. Mietek Szcześniak, Krzysztof Herdzin Trio, w składzie: Mietek Szcześniak – wokal, Krzysztof Herdzin – fortepian, Robert Kubiszyn – kontrabas, Cezary Konrad – perkusja.